Fehértói Halászcsárda és Panzió- a halászlé Mekkája!





Untitled Document

Fehértói Halászcsárda és Panzió - Szeged

A halászlé kedvelők zarándokhelye

Termek

Grill party

Receptek

Fehértói Halászcsárda és Panzió - Szeged
Fehértói Halászcsárda és Panzió - Szeged

 

Budapestről az M5-ös autópálya Szeged - Észak kijárónál kihajtva, a körforgalomról a régi E5-ös útra Kistelek irányába fordulva, a körforgalomtól alig 900 méterre, Szeged határában található a Fehértói Tájvédelmi Körzet. 
A több ezer hektáros halastavak mellet 1938 óta üzemel a Fehértói Halászcsárda. A tórendszert üzemeltető halgazdaság által tenyésztett, különlegesen ízletes ponty, a makói hagyma, és a szögedi paprika felhasználásával készül a világhírű szögedi pontyhalászlé. Természetesen bőven akad a hálóba harcsa, süllő, busa melyekkel tovább lehet fokozni a betérő vendégekre váró gasztronómiai élményt. Az épület 2003-2006 évi teljes körű újjáépítése során minden igényt kielégítő, modern, korszerű konyha került kialakításra, mely a HACCP minőségbiztosítási rendszer követelményeinek is megfelel és gondoskodik az ízletes, egészséges és higiénikus ételek elkészítéséről. Az épületkomplexum alkalmas a vendéglátás minden formájára, legyen az üzleti ebéd, diszkrét vacsora, vagy több száz fős bál, lakodalom. 
Az étlapon természetesen a hal a fő nyersanyag, de természetesen az egyéb ételek kedvelői is bőséges ajánlatban válogathatnak. A kiváló szakemberek, a modern konyhai berendezések minden egyedi igényt kielégítését is lehetővé teszik, ami egy konyhában elkészíthető.
A halastavakból naponta frissen lehalászott és feldolgozott halak garantálják az ételek felülmúlhatatlan ízeit. Megtalálhatók az étlapon a magyar konyha jellegzetes liba, vad, sertés és marhahúsból készült ételei. 
A csárda kellemes pihenőhely a Balkán felé utazó csoportok számára, ahol kultúrált, tágas buszparkoló áll rendelkezésre, és villámgyors kiszolgálást garantálunk. Esténként Csicsó Győző cigányzenekara szórakoztatja a mulatni vágyó vendégeket.

Termek

Éttermi elrendezéssel, maximális befogadóképességgel

  1. Potyka terem: 64 fő

  2. Halász terem: 128 fő              

  3. Vadász terem: 110 fő

  4. Bormúzeum: 36 fő

  5. Madár galéria: 40 fő

  6. Szakács terem: 44 fő

  7. Hangulatos fedett nyári terasz: 450 fő

  8. Parti sátor: 240 fő

Kapacitás: 1112 fő           

 

Grill Party

Különböző méretű csoportoknak ajánljuk előrendeléssel.
A vendégeket kacsatepertős pogácsával és házi - vegyes ágyas pálinkával várjuk (1 üveg/asztal).
Látványkonyhánkat a fedett terasz, parkoló felöli végén állítanánk fel. A kész ételeket szakács kollégáink tálalják a látványkonyhánál.

  1. Egészben sült malac - faszénparázson - a vendégek előtt
  2. Mézes sörben pácolt pulykamell vaslapon sütve
  3. Rablóhús - három fajta húsból (jérce, marha, sertés)
  4. Halféleségek rostlapon sütve (ponty, harcsa)
  1. Sült zöldségek
  2. Sült újburgonya
  3. Bordányi házi kenyér
Salátabár idényjellegű zöldségekből, dresszingekkel


Desszert:

 

Receptek

HALTEPERTŐ RÁNTOTT HAGYMAKARIKÁVAL (10 adagra):

A ponty hasaalját fölcsíkozzuk 0,5 cm vastagságúra, majd fűszerezzük (só + hal fűszerkeverék +  bors + őrölt pirospaprika),  paprikás lisztbe forgatjuk és bő zsírban kisütjük.

Nyersanyag:

Ponty filé  - 1,800 kg
Vöröshagyma - 0,300 kg
Őrölt bors -  0,012 kg
Lilahagyma - 0,300 kg
Liszt - 0,150 kg
Őrölt paprika - 0,012 kg
Só - 0,030 kg
Olaj - 0,390 kg
Petrezselyemzöld - 1 csomó
Tojás - 3 db
Zsemlemorzsa - 0,300 kg

 

SZEGEDI GULYÁS CSIPETKÉVEL (7000 adag):

Nyersanyagmennyiség:             

MARHAHÚS

1050 kg.

SERTÉSZSÍR

35 kg.

BURGONYA

1050 kg.

GYÖKÉR

70 kg.

SÁRGARÉPA

70 kg.

ZELLER

35 kg.

VÖRÖSHAGYMA

140 kg.

TV PAPRIKA

70 kg.

PARADICSOM

70 kg.

FOKHAGYMA

7 kg.

HEGYES ERŐS PAPRIKA

700 db.

ZELLERZÖLD

420 csomó

PETRZSELYEMZÖLD

420 csomó

35 kg.

ŐRÖLTBORS

3.5 kg.

ÉTELÍZESÍTŐ

7 kg.

SZEGEDI ŐRÖLTPAPRIKA

35 kg.

SZEGEDI ŐROLT PAPRIKA (CSÍPŐS)

7 kg.

KÖMÉNYMAG

2.8 kg.

LISZT

28 kg.

TOJÁS

280 db.

 

SZARVASGULYÁS ( 7000 adag):

Nyersanyagmennyiség:

SZARVASHÚS

1050 kg.

SERTÉSZSÍR (MANGALICA)

70 kg.

BURGONYA

1050 kg.

GYÖKÉR

56 kg.

SÁRGARÉPA

56 kg.

ZELLER

28 kg.

VÖRÖSHAGYMA

140 kg.

TV PAPRIKA

70 kg.

PARADICSOM

70 kg.

FOKHAGYMA

4.2 kg.

HEGYES ERŐS PAPRIKA

350 db.

ZELLERZÖLD

420 csomó

PETREZSELYEMZÖLD

420 csomó

28 kg.

ŐRÖLTBORS

2.8 kg.

ÉTELÍZESÍTŐ

7 kg.

SZEGEDI ŐRÖLT PAPRIKA

21 kg.

SZEGEDI ŐROLTPAPRIKA (CSÍPŐS)

4.2 kg.

KÖMÉNYMAG

1.4 kg.

BABÉRLEVÉL

0.7 kg.

BORÓKABOGYÓ

1.4 kg.

KAKUKKFŰ

0.7 kg.

BAZSALIKOM

0.7 kg.

ROZMARING

0.7 kg.

LISZT

28 kg.

TOJÁS

280 db.

 

IWIW Facebook Twitter email

Éttermünk és panziónk elfogadja az alábbi utalványokat:

Sodexo utalvány
Erzsébet utalvány
MKB Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely
OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely
K&H Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely
Hungarycard - Magyar Turizmus Kártya 2014

Hírek - Programok
Untitled Document

Hírek, aktualitások a Fehértói Halászcsárda és Panzió életéből.

Karácsonyi Szentelt Halászlé a Roosevelt téri Halászcsárda előtt a híd alatt
Ára (elővételben): 1.900 Ft/adag (20 dkg vegyes halhús, 8 dl alaplé, ajándék elviteles edény)
Megvehető: december 23.-áig, 11-23 óráig a Roosevelt téri Halászcsárdában személyesen!
Átvétel: december 24-én 9-15 óráig.

Karácsonyi Szentelt Halászlé a Roosevelt téri Halászcsárda előtt a híd alatt

 

Polgár borvacsora est a Roosevelt téri Halászcsárdában
2013. november 7. 19:00

Polgár borvacsora est a Roosevelt téri Halászcsárdában - 2013. november 7. 19:00

További részletek »

 

Lezajlott a szüret a kisgörbői szőlőbirtokon

Lezajlott a szüret a kisgörbői szőlőbirtokon

 

XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál 2013.

Videó megtekintése »

 

Frank Sándor a német Euromaxx a la carte című gasztronómiai műsorban mutatja be, hogyan készül a Szegedi gulyás.

Videó megtekintése »

 

Sole-Mizo Sales meeting & Christmas Party 2012. XII. 14.

Sole-Mizo Sales meeting & Christmas Party 2012. XII. 14.

További képek »

 

Nőnapi Borvacsora a Wunderlich Villányi Pincészet boraival!

2012. március 8-án csütörtökön 18.00 órától
a szegedi Fehértói Halászcsárda és Panzióban

Nőnapi Borvacsora a Wunderlich Villányi Pincészet boraival - 2012. március 8.

További részletek »

 

TOROS NAPOK a Fehértói Halászcsárda és Panzióban

2011. december 5-18.

További részletek »

 

Márton-nap
a Fehértói Halászcsárdában

Márton-napi ételeink »

 

dr. Lelkes Péter és dr. Kiss Krisztina esküvője
BKV juliális
Partysátor

Fotók megtekintése »

 

Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet

Ökoturizmus, kirándulás, madarászat

Időpont egyeztetés alapján egész évben, hétvégén is vállalunk csoportokat. 30 főig kerékpárt is tudunk biztosítani kerékpártúrákhoz a tisza-völgyi Bemutatóházban (E5, 158-as km-táblánál; szatymazi temető magasságában).

További információ »

 

Nőnapi Borvacsora Olasz- Magyar borokkal és ételekkel

2011. március 04.
A Borbarát Hölgyek és az Olasz Tanszék támogatásával

Nőnapi Borvacsora Olasz- Magyar borokkal és ételekkel a Fehértói Halászcsárda és Panzióban.

Videó megtekintése »

 

Megnyílt a Szegedi Halászcsárda

Budapest V. kerületében a Belgrád rakparton a Nemzetközi Hajóállomás szomszédságában található.

Megnyílt a Szegedi Halászcsárda a budapesti Belgrád rakparton.

 

Elkészült a Fehértói Halászcsárda és Panzió új homlokzata

Elkészült a Fehértói Halászcsárda és Panzió új homlokzata

 

Szeged, 2010. június 4-5.
NEUROPROTECTION CLUB 2010. - Nemzetközi kongresszus

NEUROPROTECTION CLUB 2010. - Nemzetközi kongresszus

További képek »

 

2010. június  18. –
10 éves a Szeged Plaza

2010. június 18. – 10 éves a Szeged Plaza

További képek »

 

Álmai esküvőjéhez az ideális helyszín!

Álmai esküvőjéhez az ideális helyszín!

További képek »

 

 

Fehértói Halászcsárda és Panzió - Szeged - 6728 SZEGED, Budapesti út 41. Telefon:  + 36 62 555-960 - e - mail: info@fehertoi.hu
Az oldalt készítette és üzemelteti: Kontraszt Produkciós Iroda - weboldal, webáruház készítés - Tel.: 30/9289-390 - e-mail: kontraszt@tiszanet.hu