Frankóságok - videóreceptek

Roston sült halak sült zöldségekkel - recept

Egy egyszerű, roston sült halakból készült étel, melyhez az alapanyagok a Tiszából, a Dunából és a tengerből származnak. A süllőt, a lazacot és a harcsát csíkokra vágjuk, majd befűszerezzük, sóval, borssal. Ezután hagyományos módon paprikás lisztben megforgatjuk, és forró olajban rostlapon, vagy serpenyőben megsütjük. Miközben a hal sül, elkészítjük a köretet, amelyet friss zöldségekből állítunk össze. A feldarabolt sárga és piros kaliforniai paprikát, gombát, karikára vágott vöröshagymát, szeletelt fehér paprikát, paradicsomot, cukkínit szintén a rostlapon vagy a serpenyőben olajon megsütjük, de csak roppanósra. Ha elkészült, egy tálra kiszedjük a zöldségeket és a halszeleteket is. Ezután a tálalás következik: ízlésesen tányérra helyezzük a roppanósra sült zöldségeket, a halszeleteket a tetejére halmozzuk.

Roston sült halak sült zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • Süllőfilé 30 dkg
  • Lazac filé 30 dkg
  • Harcsafilé 30 dkg
  • Só 0,1  dkg
  • Bors 0,05 dkg
  • Ételízesítő 0,1   dkg
  • Liszt 10 dkg    
  • Őrölt paprika0,3 dkg
  • Étolaj 20 dkg
  • Több színű kaliforniai paprika 20 kg    
  • Gomba 10 dkg
  • Paradicsom 10 dkg
  • Patisszon 10 dkg
  • Cukkini 10 dkg
  • Vöröshagyma 10 dkg
  • Citromfű 1 cs.