Frankóságok - videóreceptek

Grill kacsamell juhtúróval töltött burgonyával, gombás raguval - recept

A legújabb grill ételünk a Kacsamell juhtúróval töltött burgonyával, gombás raguval. Grillezés előtt a kacsamellet bepácoljuk, egy könnyű, száraz pácban, kevés fűszerrel, fokhagymával. A bőrével lefelé helyezzük a grillre. Köretként juhtúróval töltött burgonyát készítünk. A burgonyát elősütjük, amikor kihűl, a belsejét kiszedjük, a juhtúróval összekeverjük, összetörjük, olajon megpirított fokhagymát teszünk alá. Fehérborssal, sóval, szerecsendióval ízesítésével, egy tojássárgája hozzáadásával egy masszát keverünk, amit a félbe vágott burgonyába visszatöltjük és a sütőben készre sütjük. Fokhagymát teszünk a hús tetejére, majd mindkét oldalát készre sütjük. Az elősütött burgonyákat a csirkemellek mellé helyezzük, és megsütjük. Tálaláskor a húst felszeleteljük, a burgonyákat a tányérra tesszük, a gomba mártást a tányér másik felére halmozzuk, és a szeleteket ráhelyezzük. Friss borsfűvel és kakukkfűvel díszítjük.

 Grill kacsamell juhtúróval töltött burgonyával, gombás raguval

Hozzávalók 4 személyre:

  • Kacsamell 80 dkg
  • Ketchup 5 dkg
  • Mustár 5 dkg
  • Fehérbors 0,5 dkg
  • Olívaolaj 10 dkg
  • Só 2 dkg
  • Juhtúró 20 dkg
  • Burgonya 80 dkg
  • Fokhagyma 2 dkg
  • Szerecsendió 0,5 dkg
  • Tojássárgája 2 db       
  • Vöröshagyma 5 dkg
  • Vaj 2 dkg
  • Gomba 20 dkg
  • Bors 0,5 dkg
  • Zöldpetrezselyem 1 cs.
  • Kakukkfű 0,5 cs.
  • Borsikafű 0,5 cs

 


Facebook

Gasztro Térkép

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

×

 esküvő, lakodalom a Fehértói Halászvsárdában

Mentés

Mentés

Mentés

×
A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK
×

 

 

panorama logo2