Frankóságok - videóreceptek

Bárány kotlett rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval - recept

A Bárány kotlett rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval hozzávalói: bárány kotlett, cukkíni, padlizsán, paprika, újhagyma, paradicsom, olívabogyó, vöröshagyma. A puliszka fele tej, fele víz hozzáadásával készül, teszünk hozzá egy evőkanál vajat, és reszelt parmezánt. A bárány kotlettet forró serpenyőbe helyezzük, mindkét oldalát megsütjük, fűszerezzük. Közben elkészítjük a Provence-i lecsót. A vöröshagymát finomra vágjuk, a cukkínit kockára daraboljuk. A vöröshagymát megpirítjuk, teszünk hozzá új hagymát, kockára vágott paprikát. Beletesszük a cukkínit, a fokhagymát, és miután a zöldség majdnem elkészült, egy kis vörösborral felöntjük. Teljesen visszaforraljuk, rozmaringot, fűszerkeveréket (kakukkfű, bazsalikom, oregáno) adunk hozzá. A paradicsomot és az olívabogyót a végén tesszük az eddigi zöldségekhez. A tálalást a lecsóval kezdjük, a puliszkát gombócszerűen rakjuk a tetejére, majd a hús következik, melyet a zöldségekkel megszórunk.

 Bárány kotlett rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval

Hozzávalók 4 személyre:

  • Bárány kotlett 80 dkg
  • Cukkíni 10 dkg
  • Padlizsán 10 dkg
  • Paprika 10 dkg
  • Újhagyma 1 csomag
  • Vöröshagyma 1 fej
  • Paradicsom 2 db
  • Olívabogyó 1 csomó
  • Lilahagyma 0,05 dkg
  • Vörösbor 0,1 l
  • Olaj 0,1 l
  • Só 0,01 dkg
  • Bors 0,01 dkg
  • Kakukkfű 1 szál
  • Bazsalikom 1 szál
  • Oregánó 1 szál
  • Paradicsom püré 1 evőkanál
  • A puliszkához:
  • Kukoricadara 20 dkg
  • Víz 0,3 l
  • Tej 0,3 l
  • Vaj 0,5 dkg
  • Parmezán sajt 0,3 dkg
  • Rozmaring 1 szál

 


Facebook

Gasztro Térkép

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

×

 esküvő, lakodalom a Fehértói Halászvsárdában

Mentés

Mentés

Mentés

×
A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK
×

 

 

panorama logo2