Frankóságok - videóreceptek

Kemencés töltött káposzta - recept

Egy tálba beletesszük a darált sertéshúst, ételízesítővel, sóval, borssal, szegedi paprikával ízesítjük. Rizst vagy árpagyöngyöt adunk hozzá, majd az egészet összedolgozzuk. Az edénybe, amelyben a töltött káposztát főzni fogjuk, apró káposztát teszünk. A leveles káposztákról a torzsát levágjuk. A levelekbe betöltjük a tölteléket, és becsomagoljuk, de ne túl szorosra, mert a rizs és az árpagyöngy is megdagad főzés közben. Ezután minden gombócot az edénybe pakolunk. Ha marad ki töltelék, húsgombócokat formálunk belőle és a becsomagolt gombócok közé tesszük. Apró káposztával befedjük, vízzel felengedjük, lefedjük és betesszük a kemencébe, ahol 3-4 órán át, főni hagyjuk. Az idő leteltével kivesszük a kemencéből, és tálalhatjuk, ízlés szerint tejföllel. Jó étvágyat kívánunk!

Kemencés töltött káposzta 

 


Facebook

Gasztro Térkép

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

ÉTLAP!

Kedves Vendégeink!

A Fehértói Halászcsárda és Szálloda az előírásoknak megfelelően a biztonsági rendszabályok betartásával

a TERASZÁT ÉS ÉTTERMÉT MEGNYITOTTA!

A SZÁLLODA IS FOLYAMATOSAN ÜZEMEL.

NON-STOP nyitvatartással és sok szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket!

Családi és Céges rendezvényeket valamint úton lévő Csoportokat is örömmel fogadunk!

 

NYÁRI SZÁLLÁS KEDVEZMÉNY!
KATTINTSON IDE!