Fehértói Halászcsárda és Szálloda

6728 SZEGED, Budapesti út 41.
+ 36 30 670 85 50
+ 36 62 555 960

Csárda
CSÁRDA
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ a Szeged melletti Fehértói Tájvédelmi Körzetben több ezer hektáros halastavak mellett 1938 óta üzemel. Az M5-ös autópálya Szeged-Észak kijárójánál kihajtva, a régi E5-ös úton Kistelek irányába alig 900 méterre a körforgalomtól.
Panzió
PANZIÓ
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ 2004 óta kínál szálláslehetőséget 28 szobájával. Turista, Classic és Superior kategóriájú szobáinkkal, három árkategóriával várjuk vendégeinket
Rendezvények
RENDEZVÉNYEK
A CSÁRDA elrendezése és méretei számtalan lehetőséget kínál rendezvények lebonyolítására, legyen az családi összejövetel, esküvő, céges rendezvény vagy egy konferencia gálavacsorája.
Catering
CATERING
Házhoz szállítjuk a szolgáltatásokat az igényelt összetételben és felszereléssel. Szakembergárdánk évek óta bizonyít nem csak a régióban, de országosan és határainkon túl is Brüsszeltől Bukarestig.
Éttermeink
CSÁRDÁINK
A Szögedi Halászlé határainkon túl is ismert Nemzeti Ételünk. Kóstolja meg Ön is szegedi vagy budapesti HALÁSZCSÁRDÁINKBAN sok más specialitásunkkal együtt.
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok - International Menu
Eszközbérlés
Eszközbérlés
Sátrak, bútorok, eszközök, berendezések bérbeadása rendezvénytípustól függően 10 - 10000 főig személyzettel vagy anélkül. Tulajdonunkban van a VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB, 5000 LITERES BOGRÁCSA, ami néhány kisebb társával (3500, 2000, 1500) bérelhető vagy megrendelhető ÉTELEKKEL, személyzettel, vagy anélkül.
Tiszai Halfesztivál
Tiszai Halfesztivál
Minden év szeptemberének első hétvégéje Szegeden a NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL hete. A XIX. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál közel 300 ezer látogatójával az egyik legrégibb és legnagyobb a magyar fesztiválok sorában

Frankóságok - videóreceptek

Fogas roston zöldséges pennével - recept

Kockára vágott színes, trikolor (zöld, piros, sárga) paprikát, apróra vágott cukkínit, fokhagymát egy serpenyőben megpirítunk. Snidlinggel, oregánóval ízesítjük. Ízlés szerint zöldségeket párolunk hozzá, ami lehet brokkoli, sárgarépa, zöldborsó. Ezt a zöldségkeveréket hozzáadjuk az előbb megpirított zöldségekhez, sózzuk, borsozzuk. A penne (tollhegy) tésztát megfőzzük. A fokhagyma mártáshoz fokhagymát apróra vágunk, egy kevés vajon megpirítjuk, snidlinget, petrezselyemzöldet, fehér szárazbort adunk hozzá. A halat, a bőrével lefelé serpenyőbe helyezzük. A mártáshoz tejszínt öntünk, és félbe vágott koktél paradicsomot teszünk. Tálaláskor a tésztára helyezzük a párolt zöldségeket, a halat a tetejére tesszük, és meglocsoljuk a fokhagymás mártással.

Fogas roston

Hozzávalók 4 személyre:

  • Fogasfilé 80 dkg
  • Vaj 0,4 dkg
  • Só 0,1 dkg
  • Fehérbors 0,05 dkg
  • Kaliforniai zöldpaprika 10 dkg
  • Cukkini 10 dkg
  • Karfiol 10 dkg
  • Brokkoli 10 dkg
  • Zöldborsó 0,8  dkg
  • Sárgahüvelyű zöldbab 0,8 dkg
  • Sárgarépa 0,8 dkg
  • Paradicsom 10 dkg
  • Snidling 1 cs.
  • Zöldség zöld 1 cs.
  • Bazsalikom 1 cs.
  • Tejszín 1 dl
  • Száraz fehérbor 1 dl
  • Fokhagyma 0,8 dkg
  • Penne tészta 40 dkg

 

 


GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi