Frankóságok - videóreceptek

Fogas roston zöldséges pennével - recept

Kockára vágott színes, trikolor (zöld, piros, sárga) paprikát, apróra vágott cukkínit, fokhagymát egy serpenyőben megpirítunk. Snidlinggel, oregánóval ízesítjük. Ízlés szerint zöldségeket párolunk hozzá, ami lehet brokkoli, sárgarépa, zöldborsó. Ezt a zöldségkeveréket hozzáadjuk az előbb megpirított zöldségekhez, sózzuk, borsozzuk. A penne (tollhegy) tésztát megfőzzük. A fokhagyma mártáshoz fokhagymát apróra vágunk, egy kevés vajon megpirítjuk, snidlinget, petrezselyemzöldet, fehér szárazbort adunk hozzá. A halat, a bőrével lefelé serpenyőbe helyezzük. A mártáshoz tejszínt öntünk, és félbe vágott koktél paradicsomot teszünk. Tálaláskor a tésztára helyezzük a párolt zöldségeket, a halat a tetejére tesszük, és meglocsoljuk a fokhagymás mártással.

Fogas roston

Hozzávalók 4 személyre:

  • Fogasfilé 80 dkg
  • Vaj 0,4 dkg
  • Só 0,1 dkg
  • Fehérbors 0,05 dkg
  • Kaliforniai zöldpaprika 10 dkg
  • Cukkini 10 dkg
  • Karfiol 10 dkg
  • Brokkoli 10 dkg
  • Zöldborsó 0,8  dkg
  • Sárgahüvelyű zöldbab 0,8 dkg
  • Sárgarépa 0,8 dkg
  • Paradicsom 10 dkg
  • Snidling 1 cs.
  • Zöldség zöld 1 cs.
  • Bazsalikom 1 cs.
  • Tejszín 1 dl
  • Száraz fehérbor 1 dl
  • Fokhagyma 0,8 dkg
  • Penne tészta 40 dkg

 

 


Facebook

Gasztro Térkép

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

×

 esküvő, lakodalom a Fehértói Halászvsárdában

Mentés

Mentés

Mentés

×
A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK