Frankóságok - videóreceptek

Káposztás harcsa cserépcsuporban, vele sült kenyérrel - recept

Kapros káposztás harcsa cserépcsuporban, vele sült kenyérrel. Az előzőleg feldarabolt, bepácolt harcsahúsokat a sózott, borsozott, zsemlemorzsás paprikás lisztben megforgatjuk és serpenyőben, olajban elősütjük. Egy másik serpenyőben elkészítjük a káposztát, melyhez vöröshagymát aprítunk, és együtt megpároljuk. Sóval, borssal, őrölt paprikával ízesítjük, majd egy kis tejjel felengedjük. Miközben a káposzta párolódik, kaprot vágunk össze és hozzáadjuk. Az elősütött harcsahúsokat szintén a káposztához tesszük, és tejföllel ízesítjük. Ezután a tűzről levéve cserépcsuporba kanalazzuk át, majd tejföl következik. A kenyértésztát, ami lehet lángos tészta is kicsit, megformáljuk és a csuprok tetejére borítjuk. Nincs más dolgunk, minthogy betegyük a sütőbe, és kb. 15 percig készre sütjük.

 Káposztás harcsa cserépcsuporban, vele sült kenyérrel

Hozzávalók 4 személyre:

  • Filézett harcsahús 80 dkg
  • Só 1 dkg
  • Bors 0,2 dkg
  • Paprika 2 dkg
  • Ételízesítő 1 dkg
  • Étolaj 2 dl
  • Liszt 50 dkg
  • Élesztő 2 dkg
  • Zsemlemorzsa  5 dkg
  • Vöröshagyma 1 fej
  • Savanyú káposzta 50 dkg
  • Tej 1 dl
  • Kapor 1 cs.
  • Tejföl 10 dkg

 


Facebook

Gasztro Térkép

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

×

 esküvő, lakodalom a Fehértói Halászvsárdában

Mentés

Mentés

Mentés

×
A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK