Fehértói Halászcsárda és Panzió

6728 SZEGED, Budapesti út 41.
+ 36 30 670 85 50
+ 36 62 555 960

Csárda
CSÁRDA
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ a Szeged melletti Fehértói Tájvédelmi Körzetben több ezer hektáros halastavak mellett 1938 óta üzemel. Az M5-ös autópálya Szeged-Észak kijárójánál kihajtva, a régi E5-ös úton Kistelek irányába alig 900 méterre a körforgalomtól.
Panzió
PANZIÓ
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ 2004 óta kínál szálláslehetőséget 28 szobájával. Turista, Classic és Superior kategóriájú szobáinkkal, három árkategóriával várjuk vendégeinket
Rendezvények
RENDEZVÉNYEK
A CSÁRDA elrendezése és méretei számtalan lehetőséget kínál rendezvények lebonyolítására, legyen az családi összejövetel, esküvő, céges rendezvény vagy egy konferencia gálavacsorája.
Catering
CATERING
Házhoz szállítjuk a szolgáltatásokat az igényelt összetételben és felszereléssel. Szakembergárdánk évek óta bizonyít nem csak a régióban, de országosan és határainkon túl is Brüsszeltől Bukarestig.
Éttermeink
CSÁRDÁINK
A Szögedi Halászlé határainkon túl is ismert Nemzeti Ételünk. Kóstolja meg Ön is szegedi vagy budapesti HALÁSZCSÁRDÁINKBAN sok más specialitásunkkal együtt.
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok - International Menu
Eszközbérlés
Eszközbérlés
Sátrak, bútorok, eszközök, berendezések bérbeadása rendezvénytípustól függően 10 - 10000 főig személyzettel vagy anélkül. Tulajdonunkban van a VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB, 5000 LITERES BOGRÁCSA, ami néhány kisebb társával (3500, 2000, 1500) bérelhető vagy megrendelhető ÉTELEKKEL, személyzettel, vagy anélkül.
Tiszai Halfesztivál
Tiszai Halfesztivál
Minden év szeptemberének első hétvégéje Szegeden a NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL hete. A XIX. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál közel 300 ezer látogatójával az egyik legrégibb és legnagyobb a magyar fesztiválok sorában

Frankóságok - videóreceptek

Sörtésztába mártott halfilé hordóburgonyával - recept

A Sörtésztába mártott halfilé hordóburgonyával elkészítése a következőképpen történik. Legelső körben, ha magunk filézzük ki a halat, a megtisztítás és a nem kívánt részek levágása után a hal filézése következik. A gerincoszlop mellet, a csontok, szálkák mentén párhuzamosan fejtjük le a halhúst. Miután ez megtörtént, a bőrével lefelé fordítjuk és az egyik végétől kezdve apró, sűrű vágásokkal egészen a bőréig beirdaljuk. Ezzel átvágjuk az Y szálkákat, és biztonságosan fogyaszthatjuk. A halfilét hosszú csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük sóval, ételízesítővel, borssal. A sörtészta összetevői (amelybe beleforgatjuk a halszeleteket), tojást felütünk, sört öntünk hozzá, és annyi liszttel keverjük el, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Ennek a sörtésztának az ízét fokozhatjuk pirított szezámmaggal. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, és a tésztába keverjük. A halcsíkokat lisztbe, és a sörtészta masszába mártogatjuk, és felforrósított olajban megsütjük. Ha elkészült itatóspapírra tesszük, hogy a felesleges zsiradék lecsorogjon. Köretként hordóburgonyát készítünk: meghámozzuk a burgonyát, egészben, sós vízben megfőzzük, vajban pirított kaporban megforgatjuk. A tálalásnál a burgonyákat egy tányérra tesszük, és mellé ízlésesen elhelyezzük a sörtésztában megsütött halfiléket. A díszítéshez a még egész citromot hosszában bevágjuk, majd karikákra szeljük, és vágott zöldpetrezselyemben megforgatjuk. Így tesszük a halak tetejére. Jó étvágyat kívánunk!

 Sörtésztába mártott halfilé hordóburgonyával

 


GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

  esküvő, lakodalom a Fehértói Halászcsárdában

Mentés

Mentés

Mentés

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

 

 

panorama logo2