Fehértói Halászcsárda és Szálloda

6728 SZEGED, Budapesti út 41.
+ 36 30 670 85 50
+ 36 62 555 960

Csárda
CSÁRDA
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ a Szeged melletti Fehértói Tájvédelmi Körzetben több ezer hektáros halastavak mellett 1938 óta üzemel. Az M5-ös autópálya Szeged-Észak kijárójánál kihajtva, a régi E5-ös úton Kistelek irányába alig 900 méterre a körforgalomtól.
Panzió
PANZIÓ
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ 2004 óta kínál szálláslehetőséget 28 szobájával. Turista, Classic és Superior kategóriájú szobáinkkal, három árkategóriával várjuk vendégeinket
Rendezvények
RENDEZVÉNYEK
A CSÁRDA elrendezése és méretei számtalan lehetőséget kínál rendezvények lebonyolítására, legyen az családi összejövetel, esküvő, céges rendezvény vagy egy konferencia gálavacsorája.
Catering
CATERING
Házhoz szállítjuk a szolgáltatásokat az igényelt összetételben és felszereléssel. Szakembergárdánk évek óta bizonyít nem csak a régióban, de országosan és határainkon túl is Brüsszeltől Bukarestig.
Éttermeink
CSÁRDÁINK
A Szögedi Halászlé határainkon túl is ismert Nemzeti Ételünk. Kóstolja meg Ön is szegedi vagy budapesti HALÁSZCSÁRDÁINKBAN sok más specialitásunkkal együtt.
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok - International Menu
Eszközbérlés
Eszközbérlés
Sátrak, bútorok, eszközök, berendezések bérbeadása rendezvénytípustól függően 10 - 10000 főig személyzettel vagy anélkül. Tulajdonunkban van a VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB, 5000 LITERES BOGRÁCSA, ami néhány kisebb társával (3500, 2000, 1500) bérelhető vagy megrendelhető ÉTELEKKEL, személyzettel, vagy anélkül.
Tiszai Halfesztivál
Tiszai Halfesztivál
Minden év szeptemberének első hétvégéje Szegeden a NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL hete. A XIX. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál közel 300 ezer látogatójával az egyik legrégibb és legnagyobb a magyar fesztiválok sorában

Frankóságok - videóreceptek

Mandulás jércemell karamellizált gyümölcsökkel - recept

A mandulás jércemell elkészítéséhez szükséges jércemell, szeletelt mandula, a karamellizált gyümölcskörethez pedig őszibarack, alma. A jércemellet hasonlóképpen készítjük el, mint egy hétköznapi rántott húst. Elsőként az almát és a barackot készítjük el. Az almát anélkül, hogy levágnánk a héját szeletekre vágjuk, közben az olajba cukrot teszünk, hogy karamellizálódjon. Hozzáadjuk az almát és a szintén feldarabolt barackot. A zöldségekre jellemző módon a gyümölcsöket sem sütjük puhára, csak roppanósra. Az így elkészített gyümölcsöket tányérra tesszük. A jércemellet vékonyra felszeleteljük, enyhén megsózzuk, lisztbe, tojásba és a szeletelt mandulába beleforgatjuk, majd megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon. Ezután a gyümölcshalmokra helyezzük a mandulás jércemellet.

Mandulás jércemell karamellizált gyümölcsökkel

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • Jércemell 60 dkg
  • Liszt 0,6 dkg
  • Tojás 1 db
  • Szeletelt mandula 20 dkg
  • Barack 1 kg
  • Alma 1 kg
  • Cukor 0,5 dkg
  • Olaj 0,1 dkg
  • Só 1 csipet

 


GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi