Fehértói Halászcsárda és Panzió

6728 SZEGED, Budapesti út 41.
+ 36 30 670 85 50
+ 36 62 555 960

Csárda
CSÁRDA
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ a Szeged melletti Fehértói Tájvédelmi Körzetben több ezer hektáros halastavak mellett 1938 óta üzemel. Az M5-ös autópálya Szeged-Észak kijárójánál kihajtva, a régi E5-ös úton Kistelek irányába alig 900 méterre a körforgalomtól.
Panzió
PANZIÓ
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ 2004 óta kínál szálláslehetőséget 28 szobájával. Turista, Classic és Superior kategóriájú szobáinkkal, három árkategóriával várjuk vendégeinket
Rendezvények
RENDEZVÉNYEK
A CSÁRDA elrendezése és méretei számtalan lehetőséget kínál rendezvények lebonyolítására, legyen az családi összejövetel, esküvő, céges rendezvény vagy egy konferencia gálavacsorája.
Catering
CATERING
Házhoz szállítjuk a szolgáltatásokat az igényelt összetételben és felszereléssel. Szakembergárdánk évek óta bizonyít nem csak a régióban, de országosan és határainkon túl is Brüsszeltől Bukarestig.
Éttermeink
CSÁRDÁINK
A Szögedi Halászlé határainkon túl is ismert Nemzeti Ételünk. Kóstolja meg Ön is szegedi vagy budapesti HALÁSZCSÁRDÁINKBAN sok más specialitásunkkal együtt.
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok - International Menu
Eszközbérlés
Eszközbérlés
Sátrak, bútorok, eszközök, berendezések bérbeadása rendezvénytípustól függően 10 - 10000 főig személyzettel vagy anélkül. Tulajdonunkban van a VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB, 5000 LITERES BOGRÁCSA, ami néhány kisebb társával (3500, 2000, 1500) bérelhető vagy megrendelhető ÉTELEKKEL, személyzettel, vagy anélkül.
Tiszai Halfesztivál
Tiszai Halfesztivál
Minden év szeptemberének első hétvégéje Szegeden a NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL hete. A XIX. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál közel 300 ezer látogatójával az egyik legrégibb és legnagyobb a magyar fesztiválok sorában

Frankóságok - videóreceptek

Bárány kotlett rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval - recept

A Bárány kotlett rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval hozzávalói: bárány kotlett, cukkíni, padlizsán, paprika, újhagyma, paradicsom, olívabogyó, vöröshagyma. A puliszka fele tej, fele víz hozzáadásával készül, teszünk hozzá egy evőkanál vajat, és reszelt parmezánt. A bárány kotlettet forró serpenyőbe helyezzük, mindkét oldalát megsütjük, fűszerezzük. Közben elkészítjük a Provence-i lecsót. A vöröshagymát finomra vágjuk, a cukkínit kockára daraboljuk. A vöröshagymát megpirítjuk, teszünk hozzá új hagymát, kockára vágott paprikát. Beletesszük a cukkínit, a fokhagymát, és miután a zöldség majdnem elkészült, egy kis vörösborral felöntjük. Teljesen visszaforraljuk, rozmaringot, fűszerkeveréket (kakukkfű, bazsalikom, oregáno) adunk hozzá. A paradicsomot és az olívabogyót a végén tesszük az eddigi zöldségekhez. A tálalást a lecsóval kezdjük, a puliszkát gombócszerűen rakjuk a tetejére, majd a hús következik, melyet a zöldségekkel megszórunk.

 Bárány kotlett rozmaringos puliszkával, provence-i lecsóval

Hozzávalók 4 személyre:

  • Bárány kotlett 80 dkg
  • Cukkíni 10 dkg
  • Padlizsán 10 dkg
  • Paprika 10 dkg
  • Újhagyma 1 csomag
  • Vöröshagyma 1 fej
  • Paradicsom 2 db
  • Olívabogyó 1 csomó
  • Lilahagyma 0,05 dkg
  • Vörösbor 0,1 l
  • Olaj 0,1 l
  • Só 0,01 dkg
  • Bors 0,01 dkg
  • Kakukkfű 1 szál
  • Bazsalikom 1 szál
  • Oregánó 1 szál
  • Paradicsom püré 1 evőkanál
  • A puliszkához:
  • Kukoricadara 20 dkg
  • Víz 0,3 l
  • Tej 0,3 l
  • Vaj 0,5 dkg
  • Parmezán sajt 0,3 dkg
  • Rozmaring 1 szál

 


GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

×

 esküvő, lakodalom a Fehértói Halászvsárdában

Mentés

Mentés

Mentés

×
A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK
×

 

 

panorama logo2

×

marton nap 2017