Fehértói Halászcsárda és Panzió

6728 SZEGED, Budapesti út 41.
+ 36 30 670 85 50
+ 36 62 555 960

Csárda
CSÁRDA
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ a Szeged melletti Fehértói Tájvédelmi Körzetben több ezer hektáros halastavak mellett 1938 óta üzemel. Az M5-ös autópálya Szeged-Észak kijárójánál kihajtva, a régi E5-ös úton Kistelek irányába alig 900 méterre a körforgalomtól.
Panzió
PANZIÓ
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ 2004 óta kínál szálláslehetőséget 28 szobájával. Turista, Classic és Superior kategóriájú szobáinkkal, három árkategóriával várjuk vendégeinket
Rendezvények
RENDEZVÉNYEK
A CSÁRDA elrendezése és méretei számtalan lehetőséget kínál rendezvények lebonyolítására, legyen az családi összejövetel, esküvő, céges rendezvény vagy egy konferencia gálavacsorája.
Catering
CATERING
Házhoz szállítjuk a szolgáltatásokat az igényelt összetételben és felszereléssel. Szakembergárdánk évek óta bizonyít nem csak a régióban, de országosan és határainkon túl is Brüsszeltől Bukarestig.
Éttermeink
CSÁRDÁINK
A Szögedi Halászlé határainkon túl is ismert Nemzeti Ételünk. Kóstolja meg Ön is szegedi vagy budapesti HALÁSZCSÁRDÁINKBAN sok más specialitásunkkal együtt.
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok - International Menu
Eszközbérlés
Eszközbérlés
Sátrak, bútorok, eszközök, berendezések bérbeadása rendezvénytípustól függően 10 - 10000 főig személyzettel vagy anélkül. Tulajdonunkban van a VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB, 5000 LITERES BOGRÁCSA, ami néhány kisebb társával (3500, 2000, 1500) bérelhető vagy megrendelhető ÉTELEKKEL, személyzettel, vagy anélkül.
Tiszai Halfesztivál
Tiszai Halfesztivál
Minden év szeptemberének első hétvégéje Szegeden a NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL hete. A XIX. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál közel 300 ezer látogatójával az egyik legrégibb és legnagyobb a magyar fesztiválok sorában

Frankóságok - videóreceptek

Kemencés báránycsülök zöldségágyon megsütve, fahéjas aszalt szilvával és kolbászos nudlival - recept

Forralt bor és Kemencében sült báránycsülök zöldségágyon megsütve fahéjas aszalt szilvával és kolbászos nudlival.
A téli hónapokban közkedvelt ital a forralt bor. Otthon, házilag is elkészíthető, nem kell hozzá más, mint fehérbor, cukor, szegfűszeg, fahéj, citromhéj vagy narancshéj, (a merészebbek tehetnek bele feketeborsot és erős paprikát is). Az egészet összeforraljuk, és már kész is a forralt bor.
A báránycsülköket előre bepácoljuk egy fűszeres, olajos pácba, majd egy tepsibe helyezzük őket. A zöldségágyhoz összevágjuk a sárgarépát, vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, majd a mellé és tetejére halmozzuk. Ezután fűszerezzük: sóval, borssal, friss rozmaringgal. A kemencében másfél óra alatt készre sütjük. A köretek elkészítése a következő módon történik: Egy lábosba kicsi olajat öntünk, a kimagozott szilvát (lehet friss, vagy mirelit) hozzáadjuk, egy kis cukorral, fahéjjal megszórjuk, majd lefedjük és feltesszük a tűzhelyre. A másik köret a nudli, ami burgonya alapú tészta: a főtt burgonyát összetörjük, sózzuk, liszttel összekeverjük, és nudli alakra formáljuk, sós vízben kifőzzük. Egy lábosba olajat öntünk, és a megfőtt nudlikat beleöntjük, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, megszórjuk pirított zsemlemorzsával, és a tűzhelyen összefőzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá tejfölt is. Ha minden elkészült, jöhet a tálalás. A fahéjas szilvát és a kolbászos nudlit a tányérra halmozzuk, és melléjük tesszük a sült báránycsülköt. Jó étvágyat kívánunk!

 Kemencés báránycsülök zöldségágyon megsütve, fahéjas aszalt szilvával és kolbászos nudlival

 


GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

×
A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK
×

 

 

panorama logo2

×

 

szilveszter 2017 index