Fehértói Halászcsárda és Panzió

6728 SZEGED, Budapesti út 41.
+ 36 30 670 85 50
+ 36 62 555 960

Csárda
CSÁRDA
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ a Szeged melletti Fehértói Tájvédelmi Körzetben több ezer hektáros halastavak mellett 1938 óta üzemel. Az M5-ös autópálya Szeged-Észak kijárójánál kihajtva, a régi E5-ös úton Kistelek irányába alig 900 méterre a körforgalomtól.
Panzió
PANZIÓ
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ 2004 óta kínál szálláslehetőséget 28 szobájával. Turista, Classic és Superior kategóriájú szobáinkkal, három árkategóriával várjuk vendégeinket
Rendezvények
RENDEZVÉNYEK
A CSÁRDA elrendezése és méretei számtalan lehetőséget kínál rendezvények lebonyolítására, legyen az családi összejövetel, esküvő, céges rendezvény vagy egy konferencia gálavacsorája.
Catering
CATERING
Házhoz szállítjuk a szolgáltatásokat az igényelt összetételben és felszereléssel. Szakembergárdánk évek óta bizonyít nem csak a régióban, de országosan és határainkon túl is Brüsszeltől Bukarestig.
Éttermeink
CSÁRDÁINK
A Szögedi Halászlé határainkon túl is ismert Nemzeti Ételünk. Kóstolja meg Ön is szegedi vagy budapesti HALÁSZCSÁRDÁINKBAN sok más specialitásunkkal együtt.
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok - International Menu
Eszközbérlés
Eszközbérlés
Sátrak, bútorok, eszközök, berendezések bérbeadása rendezvénytípustól függően 10 - 10000 főig személyzettel vagy anélkül. Tulajdonunkban van a VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB, 5000 LITERES BOGRÁCSA, ami néhány kisebb társával (3500, 2000, 1500) bérelhető vagy megrendelhető ÉTELEKKEL, személyzettel, vagy anélkül.
Tiszai Halfesztivál
Tiszai Halfesztivál
Minden év szeptemberének első hétvégéje Szegeden a NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL hete. A XIX. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál közel 300 ezer látogatójával az egyik legrégibb és legnagyobb a magyar fesztiválok sorában

Frankóságok - videóreceptek

Kalács tésztába csomagolt kötözött sonka főtt tojással töltve - recept

A húsvéti ünnepi asztal elmaradhatatlan kelléke a főtt sonka és a főtt tojás. E kettő kombinációjából és némi kalácstésztából egy egészen különleges és ízletes ünnepi menüt készíthetünk. Előre megfőzzük a tojásokat (4 db, de lehet több is, attól függ, hogy mekkora a kötözött sonkánk mérete.), és a kötözött sonkát. A főtt kötözött sonkát megformáljuk, levágjuk a végeit. Egy nagyobb kés segítségével alagutat vágunk a belsejébe, az így kapott részt eltávolítjuk, ekkor, mint egy távcső, úgy néz ki a sonkánk. A főtt tojások végeit is levágjuk, hogy jobban illeszkedjenek majd a sonka belsejében. Ezután a tojásokat szépen sorban betöltjük a sonkába. A levágott sonkát és tojást sem kell eldobnunk, felhasználhatjuk saláta készítéséhez. A tojással betöltött sonkát félre tesszük. A kalácstészta következik. A gyúródeszkát liszttel megszórjuk, a megkelt kalácstésztát egyenletesen elnyújtjuk, akkorára, hogy a sonka beleférjen. Ha jól dolgoztunk a tésztánk szép kerek lett. A széleit levágjuk, hogy téglalap alakú formát kapjunk. A sonkát belecsavarjuk a tésztába, a két végét lezárjuk. A tepsi alját olajjal kikenjük, a sonkát belehelyezzük, a maradék tésztából fonott díszt készítünk, a sonkára tesszük, majd az egészet bekenjük tojássárgájával. A fonat és sonkán lévő tészta közé is kenünk tojást, hogy jobban oda tapadjon. Ezután betesszük a sütőbe, és készre sütjük. Tálaláskor felszeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!

 Kalács tésztába csomagolt kötözött sonka főtt tojással töltve

 


GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

×

 esküvő, lakodalom a Fehértói Halászvsárdában

Mentés

Mentés

Mentés

×
A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK
×

 

 

panorama logo2

×

marton nap 2017