Fehértói Halászcsárda és Szálloda

6728 SZEGED, Budapesti út 41.
+ 36 30 670 85 50
+ 36 62 555 960

Csárda
CSÁRDA
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ a Szeged melletti Fehértói Tájvédelmi Körzetben több ezer hektáros halastavak mellett 1938 óta üzemel. Az M5-ös autópálya Szeged-Észak kijárójánál kihajtva, a régi E5-ös úton Kistelek irányába alig 900 méterre a körforgalomtól.
Panzió
PANZIÓ
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ 2004 óta kínál szálláslehetőséget 28 szobájával. Turista, Classic és Superior kategóriájú szobáinkkal, három árkategóriával várjuk vendégeinket
Rendezvények
RENDEZVÉNYEK
A CSÁRDA elrendezése és méretei számtalan lehetőséget kínál rendezvények lebonyolítására, legyen az családi összejövetel, esküvő, céges rendezvény vagy egy konferencia gálavacsorája.
Catering
CATERING
Házhoz szállítjuk a szolgáltatásokat az igényelt összetételben és felszereléssel. Szakembergárdánk évek óta bizonyít nem csak a régióban, de országosan és határainkon túl is Brüsszeltől Bukarestig.
Éttermeink
CSÁRDÁINK
A Szögedi Halászlé határainkon túl is ismert Nemzeti Ételünk. Kóstolja meg Ön is szegedi vagy budapesti HALÁSZCSÁRDÁINKBAN sok más specialitásunkkal együtt.
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok - International Menu
Eszközbérlés
Eszközbérlés
Sátrak, bútorok, eszközök, berendezések bérbeadása rendezvénytípustól függően 10 - 10000 főig személyzettel vagy anélkül. Tulajdonunkban van a VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB, 5000 LITERES BOGRÁCSA, ami néhány kisebb társával (3500, 2000, 1500) bérelhető vagy megrendelhető ÉTELEKKEL, személyzettel, vagy anélkül.
Tiszai Halfesztivál
Tiszai Halfesztivál
Minden év szeptemberének első hétvégéje Szegeden a NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL hete. A XIX. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál közel 300 ezer látogatójával az egyik legrégibb és legnagyobb a magyar fesztiválok sorában

Frankóságok - videóreceptek

Habos-mákos palacsinta meggymártással - recept

Egy meglehetősen finom desszerttel, a habos mákos palacsintával meggymártással ismerkedhetünk meg. Az elkészítése a következőképpen történik: Serpenyőben cukrot olvasztunk, (karamellizálunk), meggyborral felöntjük, friss, vagy fagyasztott meggyet, esetleg meggybefőttet teszünk hozzá. Az így kapott mártást vízben előzőleg elkevert burgonyakeményítővel sűrítjük. A még jobb íz hatás elérése érdekében baylies-zel meglocsoljuk. A habos mák töltelék elkészítése a következő lépés. Egy edénybe tejszínt öntünk, puding porból készített sárgakrémet, ízlés szerint cukrot és mákot adunk hozzá, majd tejszínhabot keverünk bele. A tölteléket az elkészített palacsintákra kenjük, összetekerjük, tányérra helyezzük, és a mártással meglocsoljuk.

 Habos-mákos palacsinta meggymártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • Liszt 20 dkg
  • Só 1 dkg
  • Tojás 3 db
  • Olaj 1 dl
  • Mák 10 dkg
  • Cukor 10 dkg
  • Tejszín 10 dkg
  • Bailey's 4 cl
  • Burgonyaliszt 1 dkg
  • Pudingpor 3 dkg
  • Tej 3 dl
  • Vaníliás cukor  2 dkg
  • Meggy 20 dkg
  • Meggybor 2 dl
  • Citromhéj 1 db

 


GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi