Frankóságok - videóreceptek

Kalács tésztába csomagolt kötözött sonka főtt tojással töltve - recept

A húsvéti ünnepi asztal elmaradhatatlan kelléke a főtt sonka és a főtt tojás. E kettő kombinációjából és némi kalácstésztából egy egészen különleges és ízletes ünnepi menüt készíthetünk. Előre megfőzzük a tojásokat (4 db, de lehet több is, attól függ, hogy mekkora a kötözött sonkánk mérete.), és a kötözött sonkát. A főtt kötözött sonkát megformáljuk, levágjuk a végeit. Egy nagyobb kés segítségével alagutat vágunk a belsejébe, az így kapott részt eltávolítjuk, ekkor, mint egy távcső, úgy néz ki a sonkánk. A főtt tojások végeit is levágjuk, hogy jobban illeszkedjenek majd a sonka belsejében. Ezután a tojásokat szépen sorban betöltjük a sonkába. A levágott sonkát és tojást sem kell eldobnunk, felhasználhatjuk saláta készítéséhez. A tojással betöltött sonkát félre tesszük. A kalácstészta következik. A gyúródeszkát liszttel megszórjuk, a megkelt kalácstésztát egyenletesen elnyújtjuk, akkorára, hogy a sonka beleférjen. Ha jól dolgoztunk a tésztánk szép kerek lett. A széleit levágjuk, hogy téglalap alakú formát kapjunk. A sonkát belecsavarjuk a tésztába, a két végét lezárjuk. A tepsi alját olajjal kikenjük, a sonkát belehelyezzük, a maradék tésztából fonott díszt készítünk, a sonkára tesszük, majd az egészet bekenjük tojássárgájával. A fonat és sonkán lévő tészta közé is kenünk tojást, hogy jobban oda tapadjon. Ezután betesszük a sütőbe, és készre sütjük. Tálaláskor felszeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!

 Kalács tésztába csomagolt kötözött sonka főtt tojással töltve

 


Facebook

Gasztro Térkép

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

×

 esküvő, lakodalom a Fehértói Halászvsárdában

Mentés

Mentés

Mentés

×
A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK
×

 

 

panorama logo2