Fehértói Halászcsárda és Szálloda

6728 SZEGED, Budapesti út 41.
+ 36 30 670 85 50
+ 36 62 555 960

Csárda
CSÁRDA
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ a Szeged melletti Fehértói Tájvédelmi Körzetben több ezer hektáros halastavak mellett 1938 óta üzemel. Az M5-ös autópálya Szeged-Észak kijárójánál kihajtva, a régi E5-ös úton Kistelek irányába alig 900 méterre a körforgalomtól.
Panzió
PANZIÓ
A FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ 2004 óta kínál szálláslehetőséget 28 szobájával. Turista, Classic és Superior kategóriájú szobáinkkal, három árkategóriával várjuk vendégeinket
Rendezvények
RENDEZVÉNYEK
A CSÁRDA elrendezése és méretei számtalan lehetőséget kínál rendezvények lebonyolítására, legyen az családi összejövetel, esküvő, céges rendezvény vagy egy konferencia gálavacsorája.
Catering
CATERING
Házhoz szállítjuk a szolgáltatásokat az igényelt összetételben és felszereléssel. Szakembergárdánk évek óta bizonyít nem csak a régióban, de országosan és határainkon túl is Brüsszeltől Bukarestig.
Éttermeink
CSÁRDÁINK
A Szögedi Halászlé határainkon túl is ismert Nemzeti Ételünk. Kóstolja meg Ön is szegedi vagy budapesti HALÁSZCSÁRDÁINKBAN sok más specialitásunkkal együtt.
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok
Nemzetközi étlapok - International Menu
Eszközbérlés
Eszközbérlés
Sátrak, bútorok, eszközök, berendezések bérbeadása rendezvénytípustól függően 10 - 10000 főig személyzettel vagy anélkül. Tulajdonunkban van a VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB, 5000 LITERES BOGRÁCSA, ami néhány kisebb társával (3500, 2000, 1500) bérelhető vagy megrendelhető ÉTELEKKEL, személyzettel, vagy anélkül.
Tiszai Halfesztivál
Tiszai Halfesztivál
Minden év szeptemberének első hétvégéje Szegeden a NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL hete. A XIX. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál közel 300 ezer látogatójával az egyik legrégibb és legnagyobb a magyar fesztiválok sorában

Frankóságok - videóreceptek

Pácolt nyúlgerinc karamellizált gyümölcsökkel - recept

Egy olyan étel bemutatása következik, amely a Húsvéti asztal, fő menüjeként is megállja a helyét. Ez nem más, mint a Pácolt nyúlgerinc karamellizált gyümölcsökkel. A nyúlgerincet előre lepácoljuk: megkenjük mézzel, snidling hagymával, zöld fűszerekkel befűszerezzük, és olajjal megöntözzük. Köretként karamellizált gyümölcsöket készítünk. Először a bepácolt húsokat enyhén megsózzuk, egy serpenyőbe olajat öntünk, majd belehelyezzük a nyúlgerincet. Elősütjük, hogy az ízek, aromák jobban érezhetőek legyenek. Elősütés után egy tűzálló tálban, vagy tepsiben a sütőbe tesszük, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a gyümölcs köretet. Ha lehet minél színesebb, és változatosabb gyümölcsöket használjunk. Tehetünk bele almát, őszibarackot, nektarint, szilvát, szőlőt, áfonyát, ribizlit, körtét és sárgadinnyét is. Használhatunk befőtteket is, de a friss gyümölcs legalkalmasabb. A nagyobb gyümölcsöt, mint például az almát és az őszibarackot szeletekre vágjuk, míg a szőlőt, a ribizli, az áfonyát egészben hagyjuk. A serpenyőbe egy kis cukrot teszünk, egy kis olajjal megöntözzük, és friss mentával fokozhatjuk az ízhatást. Miután a cukor karamellizálódni kezd az előkészített vegyes gyümölcsöket a serpenyőbe halmozzuk. Folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, hogy még roppanós maradjon. Ízlés szerint akár gyümölcslikőrrel is megöntözhetjük. Tálalásnál a gyümölcsöket a tányér közepére halmozzuk, a jól átsült nyúlgerincet a tetejére helyezzük, ananászlevéllel, citromfűvel díszíthetjük.

 Pácolt nyúlgerinc karamellizált gyümölcsökkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • Nyúlgerinc (filé) 64 dkg
  • Méz 3 evőkanál
  • Snidling 1 csomó
  • Kakukkfű 1 csomó
  • Olaj 0,1 l
  • Só ízlés szerint
  • Köret:
  • Alma 20 dkg
  • Őszibarack 20 dkg
  • Szőlő 20 dkg
  • Szilva 20 dkg
  • Áfonya 10 dkg
  • Ribizli 10 dkg
  • Cukor 2 evőkanál
  • Menta 1 szár
  • Félédes fehérbor 0,1 l

 


GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi