fejlec belsokep 01

Fehértói Halászcsárda - 4.0 out of 5 based on 1 vote

Fehértói Halászcsárda és Panzió - Szeged

A halászlé kedvelők zarándokhelye!

Fehértói Halászcsárda és Panzió - SzegedFehértói Halászcsárda és Panzió - Szeged

 

Fehértói Halászcsárda és Panzió - Szeged
Fehértói Halászcsárda és Panzió
Fehértói Halászcsárda és Panzió - Szeged

 

Budapestről az M5-ös autópálya Szeged - Észak kijárónál kihajtva, a körforgalomról a régi E5-ös útra Kistelek irányába fordulva, a körforgalomtól alig 900 méterre, Szeged határában található a Fehértói Tájvédelmi Körzet.

A több ezer hektáros halastavak mellet 1938 óta üzemel a Fehértói Halászcsárda.

A tórendszert üzemeltető halgazdaság által tenyésztett, különlegesen ízletes ponty, a makói hagyma, és a szögedi paprika felhasználásával készül a világhírű szögedi pontyhalászlé.

Természetesen bőven akad a hálóba harcsa, süllő, busa melyekkel tovább lehet fokozni a betérő vendégekre váró gasztronómiai élményt.

Az épület 2003-2006 évi teljes körű újjáépítése során minden igényt kielégítő, modern, korszerű konyha került kialakításra, mely a HACCP minőségbiztosítási rendszer követelményeinek is megfelel és gondoskodik az ízletes, egészséges és higiénikus ételek elkészítéséről.

Az épületkomplexum alkalmas a vendéglátás minden formájára, legyen az üzleti ebéd, diszkrét vacsora, vagy több száz fős bál, lakodalom.

Az étlapon természetesen a hal a fő nyersanyag, de az egyéb ételek kedvelőinek is bőséges a választék. A kiváló szakemberek, a modern konyhai berendezések minden egyedi igényt kielégítését is lehetővé teszik, ami egy konyhában elkészíthető.
A halastavakból naponta frissen lehalászott és feldolgozott halak garantálják az ételek felülmúlhatatlan ízét. Az étlapon megtalálhatók továbbá a magyar konyha jellegzetes liba, vad, sertés és marhahúsból készült ételei.

A csárda kellemes pihenőhely a Balkán felé utazó csoportok számára, ahol kulturált, tágas parkoló (120 személygépkocsi) és buszparkoló áll rendelkezésre.

Esténként Csicsó Győző cigányzenekara szórakoztatja a szórakozni vágyó vendégeket.

 Termek

Éttermi elrendezéssel, maximális befogadóképességgel

  1. Potyka terem: 50 fő
  2. Halász terem: 120 fő              
  3. Vadász terem: 110 fő

A fenti három terem térelválasztókkal külön – külön is üzemeltethető. Mindhárom terem közvetlen terasz kapcsolattal. Kiválóan alkalmasak rendezvények, lakodalmak lebonyolítására.

  1. Bormúzeum: 30 fő
  2. Bormúzeum terasz 80 fő

A Bormúzeum termünk az önálló teraszával és a közvetlen kapcsolatával a szabadtéri kemence-grill látványkonyhánkkal kiválóan alkalmas családi, baráti, céges társaságok speciális rendezvényére. A befogadóképesség nagyobb létszám esetén bővíthető a Vadász terem és a Bormúzeum direkt kapcsolatával.

  1. Madár galéria: 40 fő

Kisebb összejövetelek, de rendezvények esetén az a la carte szolgáltatásunk számára is hasznosítjuk. Kiválóan alkalmas kisebb megbeszélések, tréningek zártkörű lebonyolítására. A terem az igen csendes első emeleten található.

  1. Szakács terem: 40 fő

A Szakács terem házi MÚZEUMUNK is egyben. Itt találhatóak Frank úr gyűjteményei, és a pályáját bemutató kiállítási anyagok, melyek tárlókban láthatóak. A terem kiválóan alkalmas kisebb csoportok megbeszéléséhez (nagyon csendes terem), akár étkezéséhez is.

  1. Hangulatos fedett nyári terasz: 450 fő

Nyári teraszunk az üzletünk fő attrakciója, ha lehet ezt a kifejezést használni. Tipikus csárda hangulattal, muskátlis virágtengerrel, a falakon régi használati eszközökből szakszerűen összeválogatott kiállítással. Hétvégeken grill- és látványkonyhával, gyermek programokkal várjuk itt vendégeinket.

  1. Parti sátor (Kemencés kertben felállítva): 2 x 200 fő

Rendezvénykapacitásunk bővítéséhez kiválóan alkalmas betonozott terület. Elrendezéstől és létszámtól függően egy vagy két sátor felállítására van lehetőség, közvetlen kapcsolattal az étterem Vadász terméhez.
Önállóan is megközelíthető a Bormúzeumon keresztül.

Teljes kapacitás: 1300 – 1350 fő

 Grill Parti

Kemence parti

Grill- és kemence parti

Különböző méretű csoportoknak ajánljuk előrendeléssel.

 

ADATOK
Cég neve, székhelye, telephelye: Frank Sándor ev. Fehértói Halászcsárda és Panzió
Elérhetőségek, központi e-mail cím: 6728 Szeged, Budapesti út 41. 
www.fehertoihalaszcsarda.hu
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adószám: 45660218-2-26
Cégbejegyzés kelte és száma Működés kezdete: 1992.07.01. 
Vállalkozói ig. sz.:
 ES447405; 
Nyilvántartási szám:
 4945411
Működési engedély: 2003-01-0073701-02 Ny.sz.: 2003/0660-00
Statisztikai számjel: 45660218-5530-231-06

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi