ROOSEVELT TÉRI HALÁSZCSÁRDA SZEGED

Ha távoli vendég érkezik Szegedre, akkor vagy korábbi hallomásai alapján, vagy az itt élő ismerősök, rokonok invitálására biztos, hogy felkeresi a város egyik legismertebb és legépszerűbb éttermét, a Roosevelt téri Halászcsárdát. A szögedi halászlé, mint fogalom, szinte egybeforrt a Roosevelt téri Halászcsárdával, népszerűbb és közismertebb nevén a Sótartóval.

Az étterem igazán frekventált helyen, a belvárosban, a Belvárosi híd (régi híd) és a Tisza által határolt tér, a Roosevelt tér sarkán található.

Nyáron, a csárda teraszán, lombos fák árnyékában, cigányzene mellett a Tisza tőszomszédságában fogyaszthatják el vendégeink a messze földön ismert eredeti szögedi halételeket, mindenekelőtt a filézett ponty- és vegyes halászlevet, a boszorkányszigeti batyus hallét és a különféle sült halakat.

Szintén a csárda üzemelteti a tér másik oldalán, a híd alatt a nyári időszakban működő Belvárosi Halászkertet, ahol egy kicsit kötetlenebbül és olcsóbban kóstolhatják meg a csárda legjellegzetesebb ételeit.

A csárda hangulatos és stílusosan berendezett pincéje alkalmas zártkörű rendezvények lebonyolítására is.

A csárda tulajdonosa és ügyvezetője Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács

Az immáron két évtizede megrendezésre kerülő Tiszai Nemzetközi Halfesztivál születése és kialakulása szorosan kapcsolódik a Roosevelt téri Halászcsárda történetéhez.

Cím: Szeged, Roosevelt tér 14.
Telefon: +36-62/555-980
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.sotarto-halaszcsarda.hu
Nyitva tartás: minden nap 11-23-ig.

 

SZEGEDI HALÁSZCSÁRDA BUDAPEST

A szögedi halászlé, mely az elmúlt néhány évtized alatt nemcsak országszerte, de nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy világszerte ismertté vált, lassacskán egybeforrt a tulajdonos, Frank Sándor nevével.

Az étterem frekventált helyen, a belvárosban, a Duna parton, az Erzsébet és a Szabadság híd között, a Nemzetközi Hajóállomásnál található. Nyáron, a csárda teraszán, cigányzene mellett a Duna parton fogyaszthatják el vendégeink a messze földön ismert eredeti szögedi halételeket, mindenekelőtt a filézett ponty- és vegyes halászlevet, a boszorkányszigeti batyus hallét és a különféle sült halakat.

Fontos hangsúlyozni, hogy a fővárosban is eredeti, autentikus szögedi halászlét fogyaszthatnak, mely nemcsak technológiájában (passzírozva) de összetevőiben is szegedi, hisz a tükrös ponty a szeged melletti Fehér tóról származik, csak úgy, mint a szegedi piros paprika. Hagymáért is csak a szomszédba ugorunk át, hisz a makói hagyma verhetetlen a kategóriájában.

A csárda bérlője Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, aki alapító tagja az Első Magyar Fehérasztal Lovagrendnek, melynek szellemi atyja Benke László világhírű mesterszakács.

Cím: 1056 Budapest, Belgrád rakpart hrsz. 23817/2
GPS: N: 47° 29' 19.33", E: 19° 3' 14.42"
Telefon: 06 1 235 0865
Fax: + 36 1 235 08 64
Mobil: +36/70 941 3365
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.szegedihalaszcsarda.hu
Nyitva tartás: 11:00 - 24:00

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi