A fenti három terem térelválasztókkal külön – külön is üzemeltethető. Mindhárom terem közvetlen terasz kapcsolattal. Kiválóan alkalmasak rendezvények, lakodalmak lebonyolítására.
A Bormúzeum termünk az önálló teraszával és a közvetlen kapcsolatával a szabadtéri kemence-grill látványkonyhánkkal kiválóan alkalmas családi, baráti, céges társaságok speciális rendezvényére. A befogadóképesség nagyobb létszám esetén bővíthető a Vadász terem és a Bormúzeum direkt kapcsolatával.
Kisebb összejövetelek, de rendezvények esetén az a la carte szolgáltatásunk számára is hasznosítjuk. Kiválóan alkalmas kisebb megbeszélések, tréningek zártkörű lebonyolítására. A terem az igen csendes első emeleten található.
A Szakács terem házi MÚZEUMUNK is egyben. Itt találhatóak Frank úr gyűjteményei, és a pályáját bemutató kiállítási anyagok, melyek tárlókban láthatóak. A terem kiválóan alkalmas kisebb csoportok megbeszéléséhez (nagyon csendes terem), akár étkezéséhez is.
Nyári teraszunk az üzletünk fő attrakciója, ha lehet ezt a kifejezést használni. Tipikus csárda hangulattal, muskátlis virágtengerrel, a falakon régi használati eszközökből szakszerűen összeválogatott kiállítással. Hétvégeken grill- és látványkonyhával, gyermek programokkal várjuk itt vendégeinket.
Rendezvénykapacitásunk bővítéséhez kiválóan alkalmas betonozott terület. Elrendezéstől és létszámtól függően egy vagy két sátor felállítására van lehetőség, közvetlen kapcsolattal az étterem Vadász terméhez.
Önállóan is megközelíthető a Bormúzeumon keresztül.
Teljes kapacitás: 1300 – 1350 fő
Budapestről az M5-ös autópálya Szeged - Észak kijárónál kihajtva, a körforgalomról a régi E5-ös útra Kistelek irányába fordulva, a körforgalomtól alig 900 méterre, Szeged határában található a Fehértói Tájvédelmi Körzet.
A több ezer hektáros halastavak mellet 1938 óta üzemel a Fehértói Halászcsárda.
A tórendszert üzemeltető halgazdaság által tenyésztett, különlegesen ízletes ponty, a makói hagyma, és a szögedi paprika felhasználásával készül a világhírű szögedi pontyhalászlé.
Természetesen bőven akad a hálóba harcsa, süllő, busa melyekkel tovább lehet fokozni a betérő vendégekre váró gasztronómiai élményt.
Az épület 2003-2006 évi teljes körű újjáépítése során minden igényt kielégítő, modern, korszerű konyha került kialakításra, mely a HACCP minőségbiztosítási rendszer követelményeinek is megfelel és gondoskodik az ízletes, egészséges és higiénikus ételek elkészítéséről.
Az épületkomplexum alkalmas a vendéglátás minden formájára, legyen az üzleti ebéd, diszkrét vacsora, vagy több száz fős bál, lakodalom.
Az étlapon természetesen a hal a fő nyersanyag, de az egyéb ételek kedvelőinek is bőséges a választék. A kiváló szakemberek, a modern konyhai berendezések minden egyedi igényt kielégítését is lehetővé teszik, ami egy konyhában elkészíthető.
A halastavakból naponta frissen lehalászott és feldolgozott halak garantálják az ételek felülmúlhatatlan ízét. Az étlapon megtalálhatók továbbá a magyar konyha jellegzetes liba, vad, sertés és marhahúsból készült ételei.
A csárda kellemes pihenőhely a Balkán felé utazó csoportok számára, ahol kulturált, tágas parkoló (120 személygépkocsi) és buszparkoló áll rendelkezésre.
Esténként Csicsó Győző cigányzenekara szórakoztatja a szórakozni vágyó vendégeket.
ROOSEVELT TÉRI HALÁSZCSÁRDA SZEGED
Ha távoli vendég érkezik Szegedre, akkor vagy korábbi hallomásai alapján, vagy az itt élő ismerősök, rokonok invitálására biztos, hogy felkeresi a város egyik legismertebb és legépszerűbb éttermét, a Roosevelt téri Halászcsárdát. A szögedi halászlé, mint fogalom, szinte egybeforrt a Roosevelt téri Halászcsárdával, népszerűbb és közismertebb nevén a Sótartóval.
Az étterem igazán frekventált helyen, a belvárosban, a Belvárosi híd (régi híd) és a Tisza által határolt tér, a Roosevelt tér sarkán található.
Nyáron, a csárda teraszán, lombos fák árnyékában, cigányzene mellett a Tisza tőszomszédságában fogyaszthatják el vendégeink a messze földön ismert eredeti szögedi halételeket, mindenekelőtt a filézett ponty- és vegyes halászlevet, a boszorkányszigeti batyus hallét és a különféle sült halakat.
Szintén a csárda üzemelteti a tér másik oldalán, a híd alatt a nyári időszakban működő Belvárosi Halászkertet, ahol egy kicsit kötetlenebbül és olcsóbban kóstolhatják meg a csárda legjellegzetesebb ételeit.
A csárda hangulatos és stílusosan berendezett pincéje alkalmas zártkörű rendezvények lebonyolítására is.
A csárda tulajdonosa és ügyvezetője Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács
Az immáron két évtizede megrendezésre kerülő Tiszai Nemzetközi Halfesztivál születése és kialakulása szorosan kapcsolódik a Roosevelt téri Halászcsárda történetéhez.
Cím: Szeged, Roosevelt tér 14.
Telefon: +36-62/555-980
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.sotarto-halaszcsarda.hu
Nyitva tartás: minden nap 11-23-ig.
SZEGEDI HALÁSZCSÁRDA BUDAPEST
A szögedi halászlé, mely az elmúlt néhány évtized alatt nemcsak országszerte, de nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy világszerte ismertté vált, lassacskán egybeforrt a tulajdonos, Frank Sándor nevével.
Az étterem frekventált helyen, a belvárosban, a Duna parton, az Erzsébet és a Szabadság híd között, a Nemzetközi Hajóállomásnál található. Nyáron, a csárda teraszán, cigányzene mellett a Duna parton fogyaszthatják el vendégeink a messze földön ismert eredeti szögedi halételeket, mindenekelőtt a filézett ponty- és vegyes halászlevet, a boszorkányszigeti batyus hallét és a különféle sült halakat.
Fontos hangsúlyozni, hogy a fővárosban is eredeti, autentikus szögedi halászlét fogyaszthatnak, mely nemcsak technológiájában (passzírozva) de összetevőiben is szegedi, hisz a tükrös ponty a szeged melletti Fehér tóról származik, csak úgy, mint a szegedi piros paprika. Hagymáért is csak a szomszédba ugorunk át, hisz a makói hagyma verhetetlen a kategóriájában.
A csárda bérlője Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, aki alapító tagja az Első Magyar Fehérasztal Lovagrendnek, melynek szellemi atyja Benke László világhírű mesterszakács.
Cím: 1056 Budapest, Belgrád rakpart hrsz. 23817/2
GPS: N: 47° 29' 19.33", E: 19° 3' 14.42"
Telefon: 06 1 235 0865
Fax: + 36 1 235 08 64
Mobil: +36/70 941 3365
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.szegedihalaszcsarda.hu
Nyitva tartás: 11:00 - 24:00
Budapestről az M5-ös autópálya Szeged - Észak kijárónál kihajtva, a körforgalomról a régi E5-ös útra Kistelek irányába fordulva, a körforgalomtól alig 900 méterre, Szeged határában található a Fehértói Tájvédelmi Körzet.
A több ezer hektáros halastavak mellet 1938 óta üzemel a Fehértói Halászcsárda.
A tórendszert üzemeltető halgazdaság által tenyésztett, különlegesen ízletes ponty, a makói hagyma, és a szögedi paprika felhasználásával készül a világhírű szögedi pontyhalászlé.
Természetesen bőven akad a hálóba harcsa, süllő, busa melyekkel tovább lehet fokozni a betérő vendégekre váró gasztronómiai élményt.
Az épület 2003-2006 évi teljes körű újjáépítése során minden igényt kielégítő, modern, korszerű konyha került kialakításra, mely a HACCP minőségbiztosítási rendszer követelményeinek is megfelel és gondoskodik az ízletes, egészséges és higiénikus ételek elkészítéséről.
Az épületkomplexum alkalmas a vendéglátás minden formájára, legyen az üzleti ebéd, diszkrét vacsora, vagy több száz fős bál, lakodalom.
Az étlapon természetesen a hal a fő nyersanyag, de az egyéb ételek kedvelőinek is bőséges a választék. A kiváló szakemberek, a modern konyhai berendezések minden egyedi igényt kielégítését is lehetővé teszik, ami egy konyhában elkészíthető.
A halastavakból naponta frissen lehalászott és feldolgozott halak garantálják az ételek felülmúlhatatlan ízét. Az étlapon megtalálhatók továbbá a magyar konyha jellegzetes liba, vad, sertés és marhahúsból készült ételei.
A csárda kellemes pihenőhely a Balkán felé utazó csoportok számára, ahol kulturált, tágas parkoló (120 személygépkocsi) és buszparkoló áll rendelkezésre.
Esténként Csicsó Győző cigányzenekara szórakoztatja a szórakozni vágyó vendégeket.
A fenti három terem térelválasztókkal külön – külön is üzemeltethető. Mindhárom terem közvetlen terasz kapcsolattal. Kiválóan alkalmasak rendezvények, lakodalmak lebonyolítására.
A Bormúzeum termünk az önálló teraszával és a közvetlen kapcsolatával a szabadtéri kemence-grill látványkonyhánkkal kiválóan alkalmas családi, baráti, céges társaságok speciális rendezvényére. A befogadóképesség nagyobb létszám esetén bővíthető a Vadász terem és a Bormúzeum direkt kapcsolatával.
Kisebb összejövetelek, de rendezvények esetén az a la carte szolgáltatásunk számára is hasznosítjuk. Kiválóan alkalmas kisebb megbeszélések, tréningek zártkörű lebonyolítására. A terem az igen csendes első emeleten található.
A Szakács terem házi MÚZEUMUNK is egyben. Itt találhatóak Frank úr gyűjteményei, és a pályáját bemutató kiállítási anyagok, melyek tárlókban láthatóak. A terem kiválóan alkalmas kisebb csoportok megbeszéléséhez (nagyon csendes terem), akár étkezéséhez is.
Nyári teraszunk az üzletünk fő attrakciója, ha lehet ezt a kifejezést használni. Tipikus csárda hangulattal, muskátlis virágtengerrel, a falakon régi használati eszközökből szakszerűen összeválogatott kiállítással. Hétvégeken grill- és látványkonyhával, gyermek programokkal várjuk itt vendégeinket.
Rendezvénykapacitásunk bővítéséhez kiválóan alkalmas betonozott terület. Elrendezéstől és létszámtól függően egy vagy két sátor felállítására van lehetőség, közvetlen kapcsolattal az étterem Vadász terméhez.
Önállóan is megközelíthető a Bormúzeumon keresztül.
Teljes kapacitás: 1300 – 1350 fő
Különböző méretű csoportoknak ajánljuk előrendeléssel.
ADATOK
Cég neve, székhelye, telephelye: Frank Sándor ev. Fehértói Halászcsárda és Panzió
Elérhetőségek, központi e-mail cím: 6728 Szeged, Budapesti út 41.
www.fehertoihalaszcsarda.hu
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adószám: 45660218-2-26
Cégbejegyzés kelte és száma Működés kezdete: 1992.07.01.
Vállalkozói ig. sz.: ES447405;
Nyilvántartási szám: 4945411
Működési engedély: 2003-01-0073701-02 Ny.sz.: 2003/0660-00
Statisztikai számjel: 45660218-5530-231-06