Frankóságok - videóreceptek

Tengeri halétel különlegesség sáfrányos spagettivel - recept

Ezúttal egy mediterrán hangulatú tengeri halétel különlegességet készítünk. A spagettit kifőzzük sáfrányos vízben. A halszeletek mindkét oldalát serpenyőben olívaolajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk. A spagettihez vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, kockára vágott piros és zöldpaprikát, paradicsomot, zöldhagymát, fokhagymát lila hagymát, bazsalikomot, oregánót adunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és egy kis tejszínnel felengedjük, majd olívabogyót darabolunk bele. A spagettit hozzáadjuk a kész alaphoz. Külön a garnélákat szintén olívaolajon elkészítjük. Tálaláskor a tésztás alapra helyezzük a halszeleteket és a garnélákat.

 Tengeri halétel különlegesség sáfrányos spagettivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • Spagetti 40 dkg
  • Sáfrány 1 csipet
  • Halfilé 80 dkg
  • Garnéla 20 dkg
  • Olívaolaj 0,5 dkg
  • Vöröshagyma 0,5 dkg
  • Fokhagyma 0,1 dkg
  • Zöldhagyma 1 csomó
  • Lilahagyma 0,5 dkg
  • Pirospaprika 10 dkg
  • Zöldpaprika 0,5 dkg
  • Paradicsom 10 dkg
  • Oregánó 1 csomó
  • Bazsalikom 1 csomó
  • Tejszín 2 dl
  • Olívabogyó 0,5 dkg
  • Só 1 csipet
  • Bors 1 csipet

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi