Frankóságok - videóreceptek

Kemencés, gesztenyével töltött pulyka - recept

A Gesztenyével töltött pulykához először is szükség van egy egész pulykára. A mi pulykánk 4-5 kilós lehet. A pulyka mellcsontját eltávolítjuk.
A töltelékhez gesztenyét, tejbe áztatott zsemlét, darált sertéshúst, sót, borsot, szerecsendiót, vágott zöldpetrezselymet, tojást használunk. A gesztenyét beirdaljuk, hogy könnyebben megsüljön, majd serpenyőben félig megsütjük. Ezután eltávolítjuk a héját, és előmelegített tejben megfőzzük. A tejben ázó zsemlékből kézzel kinyomogatjuk a nedvességet. Egy nagyobb tálban összekeverjük a darált sertéshússal, sóval, borssal, szerecsendióval, a felaprított zöldpetrezselyemmel, a tojással és a tejben megfőtt gesztenyével. Betöltés előtt a pulyka belsejét megsózzuk, teszünk bele egész petrezselyemzöldet, majd jöhet a töltelék. Óvatosan tepsibe helyezzük, hústűvel összetűzzük, hogy ne essen szét sülés közben. A tetejét még megsózzuk, olajjal meglocsoljuk, majd kb. 4-5 óra alatt sütőben megsütjük. Jó étvágya kívánunk!

 Kemencés, gesztenyével töltött pulyka - recept

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi