Frankóságok - videóreceptek

Pácolt lazacfilé kelkáposztába göngyölt zöldségekkel - recept

A pácolt lazacfilé kelkáposztába göngyölt zöldségekkel elnevezésű halétel elkészítési módja. A lazac filét bepácoljuk, a pác összetevői: tejszín, torma, mustár. Ebben a pácban pihentetjük kb. 8-10 óráig. A lazacfiléhez köretként kelkáposztába göngyölt zöldségeket adunk. A különböző zöldségeket (kaliforniai piros paprika, sárga paprika, zöld paprika, gomba, zöldborsó) rizzsel keverjük össze. A kelkáposzta leveleket leforrázzuk, és az összekevert zöldségeket a levelekbe göngyöljük. Végül minden göngyöleget húsos szalonnával, bacon szalonnával áttekerünk. Olíva olajos serpenyőbe tesszük a köretet és a pácolt lazac filéket is, és pirosra sütjük. Tálalásnál a kelkáposztába göngyölt zöldségeket félbe vágjuk, ízlésesen elhelyezzük a tányéron, melléjük tesszük a szintén pirosra sült lazacfiléket. Ezzel még nem ért véget a főzés, mert készítünk hozzá még egy kis szaftot, mártást. Feta sajtot kockára vágunk, és a hal és zöldségek sütéséből megmaradt zsiradékban megforgatjuk. Egy zöld citromot kettévágunk, és a levét a sajtra csepegtetjük, majd a tányéron elhelyezett lazacfilékre halmozzuk. Kaporral és citromfűvel díszítjük. Jó étvágyat kívánunk!

 Pácolt lazacfilé kelkáposztába göngyölt zöldségekkel

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi