Frankóságok - videóreceptek

Rákfarok egyedi bundában sütve, friss vegyes salátával - recept

Egy igen kedvelt és vitamindús ételt készítünk, ami nem más, mint Rákfarok egyedi bundában sütve, friss vegyes salátával. A főétel rákfarok lesz, melyet tojás, burgonyaliszt, víz hozzáadásával készült masszában fogunk kisütni. A köret friss vegyes zöldségágy lesz. A zöldségágy elkészítése a következőképpen történik: egy tányérra először ropogós salátát teszünk, utána következik a madársaláta, a rukkola saláta, a vöröshagyma fekete magjából kikelt csíra, a lilahagyma magjából kikelt csíra. Mindezek tetejére pirított kesudiót teszünk. Mangót vágunk kockára, és a zöldségek tetejére halmozzuk. Egy kis balzsamecettel a friss zöldségágyat megspricceljük, egy kis édes chilivel megöntözzük, ciromfűvel díszítjük. Ezen kívül még kesernyés salátalevelet is teszünk hozzá. Az apró rákfarkokat a tojásos, burgonyalisztes, vizes masszában megforgatjuk, majd felforrósított olajban kisütjük. Miután megsült, itatóspapírra helyezzük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen. Ezután a már elkészített vegyes salátaágyra ízlésesen ráhelyezzük. A forró olajban rántott petrezselymet elkészítjük, és az ételünk tetejére tesszük. Jó étvágyat kívánunk!

Rákfarok egyedi bundában sütve, friss vegyes salátával

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • Rákfarok 20 db
  • Tojásfehérje 2 db
  • Burgonyaliszt 2 evőkanál
  • Jeges víz
  • Olaj kb. fél l
  • Vegyes zöldségágy:
  • Radicio saláta 1 fej
  • Madársaláta 5 dkg
  • Rukkola saláta 5 dkg
  • Vöröshagyma csírája fél doboz
  • Kesernyés salátalevél 10 dkg
  • Kesudió 4 dkg
  • Mangó 1 db
  • Balzsamecet 0,05 l
  • Chili 0,1 l
  • Petrezselyem 1 csomag

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi

Érvényes 2024. november 08. – 11.

libacomb