Frankóságok - videóreceptek

Csirkemell filé aszalt szilvás töltelékkel - recept

Csirkemell filé aszalt szilvás rokfort töltelékkel, reszelt almás burgonyapürével hozzávalói: aszalt szilva, rokfort sajt, csirkemell filé. A szilvát és a sajtot összedaraboljuk és összekeverjük.  A csirkemellet kifilézzük, a szárny csontot és a bőrét rajta hagyjuk. A húsán vágunk egy kis nyílást, és ezután betöltjük a csirkemell filébe  az összekevert aszalt szilvát és a sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Előmelegített serpenyőben elősütjük, először a bőrével lefelé helyezzük a serpenyőbe. Majd a sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Közben a burgonyapüréhez feltesszük a burgonyát főni enyhén sós vízben. Miután megfőtt, leszűrjük, vajat, tejszínt adunk hozzá, összetörjük.  Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A burgonyapüréhez hozzáadjuk a reszelt almát. Ha a hús is megsült, a tálalás következik: a burgonyapürét a tányér közepére igazítjuk, a húst felszeleteljük és ráhelyezzük. Díszíthetjük almával, rozmaringgal.

 Csirkemell filé aszalt szilvás töltelékkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • Jércemell 60 dkg
  • Aszalt szilva 20 dkg
  • Só 1 dkg
  • Bors 0,01 dkg
  • Rokfort sajt 5 dkg
  • Olaj 2 dkg
  • Burgonya 80 dkg
  • Tej 2 dl
  • Tejszín 1 dl
  • Vaj 5 dkg
  • Alma 40 dkg
  • Rozmaring 1 cs.

 


Facebook

GTranslate

Hungarian Croatian Czech English French German Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

vCard

A weboldal cookie-kat alkalmaz, amelyek segítik az oldal működését. Ha belép, elfogadja ezek használatát. További információk! OK

szechenyi